Volvo-Mitsubishi in trucks

GOTHENBURG, 29 OKT.Volvo en Mitsubishi breiden hun bestaande samenwerking uit tot vrachtwagens. De Zweedse onderneming zal lichte bedrijfsauto's van de Japanners gaan verkopen en onderdelen voor de zwaarste truckklasse aan Mitsubishi leveren. Ook beginnen de twee concerns een studie naar de mogelijkheid met elkaar een vrachtwagen in het middensegment (van 7,5 tot 18 ton) te ontwikkelen.

Met de samenwerking beogen de beide partijen hun concurrentiekracht te verbeteren. Daarbij mikken ze op de lange termijn. Ze vewachten hun marktpositie vooral te kunnen verstevigen door schaalvoordelen, aldus de bestuurders van de vrachtwagendivisies van de beide concerns, Trogen en Nakamura, gisteren in een verklaring.

De Zweden en Japanners werken al samen in Nedcar in Born, waar de Mitsubishi Carisma en de Volvo S 40 en V 40 worden gemaakt.

Bovendien kwamen ze eerder dit jaar overeen motoronderdelen te ontwikkelen.