Vedior koopt Frans uitzendbureau

Het uitzendconcern Vedior versterkt zijn positie op de Franse markt. De onderneming neemt in Parijs branchegenoot Soprate over. Dit bureau, dat tien kantoren in de Franse hoofstad heeft, is actief in het midden- en hoger kader in de informatie-, telecommunicatie-, elektronica- en luchtvaartsector.

Soprate zendt dagelijks zo'n 700 technisch geschoolde arbeidskrachten uit. Vorig jaar behaalde de onderneming een omzet van 165 miljoen frank, ongeveer 55 miljoen gulden, aldus Vedior die de aankoop woensdag naar buiten bracht.Vedior zelf levert per dag ruim 100.000 uitzendkrachten en noteerde afgelopen jaar een omzet van ongeveer 5 miljard gulden. Het bedrijf, sinds deze zomer genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs, heeft 1250 filialen in zeven landen.

Soprate komt onder beheer van VediorBis, de Franse werkmaatschappij van Vedior. Dit onderdeel is daar het op twee na grootste uitzendbureau. Doel van VediorBis is zijn marktaandeel op te krikken van 17 tot 20 procent.