Schumacher bekent schuld aanrijding

ROTTERDAM, 29 OKT. Autocoureur Michael Schumacher heeft gisteren toegegeven schuldig te zijn aan de aanrijding tussen zijn auto en die van zijn concurrent Jacques Villeneuve. Afgelopen zondag tijdens de Grote Prijs van Europa in Jerez raakten de twee elkaar. Schumacher viel uit, Villeneuve bleef op de baan en veroverde de wereldtitel. De Duitser benadrukte dat hij niet met opzet heeft geprobeerd Villeneuve van de baan te rijden.

Schumacher sneed in de bewuste bocht naar binnen, op het moment dat de Canadees hem passeerde. “Ik heb een fout gemaakt door de situatie verkeerd in te schatten. Ik maak niet veel fouten, maar helaas deed ik dat deze keer wel”, vertelde Schumacher. “Ik had echt niet verwacht dat Villeneuve op dat stuk van het parcours zou inhalen. Ik heb het er met Jacques al over gehad. Excuses waren niet nodig.” De Duitser moet zich 11 november voor zijn weggedrag nog wel verantwoorden voor de internationale autosportfederatie.

Ferrari-directeur Jean Todt nam Schumacher gisteren in bescherming. “Wij zijn trots dat we een coureur als Michael in huis hebben en we hopen hem nog lang te behouden.” Todt verklaarde verbaasd te zijn over alle negatieve reacties in de Italiaanse en Duitse pers tegen zowel de mens als de coureur Schumacher. “Het is makkelijk om met oordelen te komen, maar het is moeilijk om Formule I-coureur te zijn. Onder extreme spanning moet Michael in een fractie van een seconde reageren. Als hij er vandaag weer over nadenkt, zou hij misschien anders beslissen.”

De Duitse coureur kreeg de afgelopen dagen te maken met een nieuwe tegenslag. Zijn vader Rolf verklaarde tegen het Duitse boulevardblad Bild dat hij na bijna dertig jaar huwelijk gaat scheiden van zijn vrouw Elisabeth. Schumacher senior beheert de kartbaan van de Ferrari-coureur. Zijn moeder waakt over de fanwinkel.