NS

Onlangs moest ik voor zaken van Eindhoven naar Keulen. Normaal peins ik niet over openbaar vervoer, maar mijn zoon overtuigde mij ervan om in deze specifieke situatie de voorkeur te geven aan de trein. Om kwart over zeven AÀs ochtends kocht ik een retour eersteklas (121 gulden) zodat ik me onderweg rustig kon voorbereiden.

Wie schetst mijn verbazing toen bleek dat het in de hele trein onmogelijk bleek een eenvoudig kopje koffie te bemachtigen. Waarachtig toch geen overbodige luxe rond dit tijdstip van de dag. Ik beschouw mijzelf als een amateur op logistiek gebied, maar waar ik niet bij kan is dat de NS met hun reclamespots klanten werft voor hun 'comfortabele trein'. Er zal best een logistieke verklaring voor zijn, maar een kopje koffie of thee in de trein van Eindhoven naar Keulen is toch niet te veel gevraagd als je enkele uren eersteklas reist?

Wat een kneuterig en onhandig gedoe.

    • Martie Dekkers