Nol de Ruiter tijdelijk trainer van FC Utrecht

UTRECHT, 29 OKT. Nol de Ruiter is tijdelijk aangesteld als hoofdtrainer van FC Utrecht. Het betreft een maatregel die geldt tot het moment dat de club definitief een nieuwe trainer aantrekt. Utrecht zit sinds maandag zonder coach, nadat Ronald Spelbos opstapte.

De Ruiter, die vanaf 1984 al drie jaar hoofdtrainer van Utrecht was, is de enige binnen de club met de vereiste trainersdiploma's. Hij was al aan de vereniging verbonden als hoofd scouting. Assistent-trainer Frans Adelaar volgt momenteel de cursus trainer betaald voetbal. Mede daarom zocht Utrecht naar een tijdelijke oplossing.

“De Ruiter heeft ons wel gevraagd zo spoedig mogelijk een coach aan te trekken”, zei technisch directeur Hans van Breukelen. “Hoe lang dat duurt? Daar kunnen weken of maanden overheen gaan. Gelukkig hebben we nu wat tijd, want we stonden wel met de rug tegen de muur.” Utrecht zoekt nog naar iemand die het scoutingswerk van De Ruiter overneemt.