Marijke Visser

Vlak na de uitzending loopt Philip Freriks langs de balie van het redactiebureau van het NOS-journaal. Hij frummelt wat aan zijn kleren. “Je had gelijk, dit was niks”, zegt hij in het voorbijgaan tegen Marijke Visser. “Dat zei ik je toch al”, antwoordt ze. Visser (51) coördineert het redactiebureau en kent iedereen bij het Journaal.

“Ik ben de vaste factor.” Van politieperskaarten tot werkroosters voor de 170 medewerkers en het overzicht op het groepje assistent-regisseurs, en blijkbaar kledingadviezen, het hoort allemaal bij haar werk. “Ik zit hier al een jaar of negentien, dus ga ik niet meer weg.” Ze is begonnen bij de autocue en heeft ook als assistent-regisseur en producer gewerkt. Nu zit ze als een spin in de organisatie. “Al het randgebeuren van het journaal komt hier terecht. En we zijn zo corrupt als de pest”, zegt ze lachend. Ze zou het werk niet ergens anders willen doen. “Nieuws trekt me aan. Dat vind ik leuk om te volgen.”