Amerikaanse aids-lijder besmette vele vrouwen

WASHINGTON, 29 OKT. In New York is een 20-jarige man aangehouden, die naar eigen telling 50 tot 75 jonge vrouwen kan hebben besmet met het HIV-virus.

Nushawn Williams is in New York aangehouden op beschuldiging van drugshandel. Hij wist sinds september 1996 dat hij met het HIV-virus was besmet, maar had de helft van zijn seksuele contacten na die datum. Volgens de autoriteiten pikte hij zijn slachtoffers op bij parken en schoolpleinen.

De zaak tegen Williams kwam aan het rollen toen afgelopen zomer zes jonge vrouwen in het dorpje Mayville in de staat New York positief scoorden op een aidstest. Allen noemde Williams als besmettingshaard. Zijn oudste slachtoffer is 28 jaar, zijn jongste dertien. Williams had vier maanden na zijn aidstest seksueel contact met haar.

In Mayville zijn tot dusver 28 jonge vrouwen op het HIV-virus getest en 53 mannen met wie ze daarna seks hadden. Dat onderzoek heeft elf besmettingen opgeleverd. De andere slachtoffers zou Williams in de stad New York hebben gemaakt.

Williams portret, naam en schuilnamen zijn inmiddels op televisie vertoond om andere slachtoffers te waarschuwen. Hij lijkt zelf weinig problemen te hebben met het noemen van namen. Volgens zijn ondervragers schept hij er genoegen in zijn veroveringen te rubriceren. Daarom is het volgens een woordvoerder van de gezondheidsdienst van New York ook niet uitgesloten dat Williams overdrijft. (AP)