Trainer Spelbos neemt ontslag bij FC Utrecht

UTRECHT, 28 OKT. Ronald Spelbos heeft gisteren zijn ontslag ingediend bij FC Utrecht. De voetbaltrainer was bezig aan zijn tweede seizoen, maar zag geen perspectief meer bij de nummer zestien uit de eredivisie. FC Utrecht verloor zondag met 4-2 van NEC. Assistent-coach Frans Adelaar neemt de taken van Spelbos voorlopig over.

Spelbos verklaarde zondag na de zevende nederlaag van het seizoen dat de slechte resultaten het gevolg waren van een gebrek aan kwaliteit binnen de selectie. De spelersgroep reageerde gisteren aangeslagen en verward toen de 43-jarige oefenmeester na de training zijn vertrek meedeelde.

Na Loffeld, Fafié, Van Veen en Kistemaker is Spelbos de vijfde hoofdtrainer in zeven jaar die voortijdig vertrekt bij FC Utrecht. Spelbos werd in maart getroffen door een hartinfarct. Jan Wouters nam toen zes weken lang zijn taken waar. Spelbos begon in januari 1996 in Utrecht. Daarvoor was hij werkzaam als trainer bij Vitesse, NAC, FC Twente en DOVO.