Liquidatie in Amsterdam

Foto: AMSTERDAM - In de Amsterdamse binnenstad is gistermiddag met een machinegeweer een liquidatie gepleegd op een auto met daarin een Aziatische man en een vrouw. De man achter het stuur overleed ter plaatse, de vrouw werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens de politie gaat het om een afrekening in het criminele circuit. Volgens een woordvoerder komt het “sporadisch” voor dat criminelen een machinegeweer gebruiken. De daders van de liquidatie waren twee mannen op een motor. Zij beschoten de auto toen deze achter het Centraal Station op de Oosterdokskade moest stoppen in het verkeer. Een hotelboot aan de Oosterdokskade werd ook geraakt door enkele kogels. Er raakten geen omstanders gewond. De motor werd later teruggevonden op de Binnenkant, een straat in de buurt van het Centraal Station. De daders zijn nog niet gevonden. (Foto Paul van Weel)