I.O.C.-lidmaatschap

Het ziet er naar uit dat na jarenlang lobbyen binnenkort het tweede Nederlandse I.O.C.-lid benoemd zal worden. Wij hebben daar reeds sinds de Olympische Spelen van Amsterdam in 1928 'recht' op. Ondanks de inspanningen van enkelen was dit nog steeds niet gelukt. Waarom dan nu wel? Omdat NRC Handelsblad verslaggever Hans Klippus op integere en wel doordachte wijze zijn werk gedaan heeft.

Hij was degene die gedurende de Europesche Sport Conferentie in Amsterdam president Samaranch benaderde over het Tweede I.O.C.-lidmaatschap, met de vraag hoe die benoeming tot stand gebracht kon worden. De president antwoordde 'gewoon mij vragen'. Ik heb begrepen dat dat intussen gebeurd is en dat een benoeming nabij is. Dus graag hulde aan Hans Klippus.

Er zijn meerdere vrouwen en mannen in Nederland die zeer capabel zijn om het I.O.C.-lidmaatschap uit te oefenen. Laten wij echter onze persoonlijke belangen laten varen en er voor zorgen dat wij buiten Nederland gezien worden als een homogene sportorganisatie die als éénheid pal achter welke welke voordracht dan ook staat. Graag roep ik alle liefhebbers van de sport in Nederland op hieraan mee te werken.