Arrestatie Serviër was rechtmatig

DEN HAAG, 28 OKT. De aanhouding van de van oorlogsmisdaden verdachte Serviër Slavko DokmanoviEÉc was rechtmatig. Dit heeft de beroepskamer van het internationaal tribunaal voor oorlogsmisdaden in voormalig Joegoslavië geoordeeld.

DokmanoviEÉc verzette zich tegen zijn aanhouding omdat hij in juni onder valse voorwendselen en met een vrijgeleide naar het door de Verenigde Naties beheerste Oost-Slavonië zou zijn gelokt. De beroepskamer oordeelt dat DokmanoviEÉc niet kan bewijzen dat hij een vrijgeleide had. DokmanoviEÉc, voormalig burgemeester van Vukovar, werd in juni aangehouden op basis van een 'geheime dagvaarding'. Hij wordt ervan verdacht te hebben deelgenomen aan de executie van 260 Kroaten in het ziekenhuis van Vukovar door Servische paramilitaire eenheden en troepen van het Joegoslavische nationale leger na het beleg van de stad in november 1991. (Reuter)