Zonder Bergkamp verspeelt Arsenal leiding aan United

ROTTERDAM, 27 OKT. Drie dagen na de zege op Feyenoord (2-1) in de Champions League heeft Manchester United fors uitgehaald in de Engelse voetbalcompetitie. Nieuwkomer Barnsley werd zaterdag met 7-0 onder de voet gelopen, onder meer door drie treffers van spits Cole. De ploeg van manager Ferguson speelde bij vlagen weergaloos en Barnsley, met de Nederlander De Zeeuw in de gelederen, mocht van geluk spreken dat de score niet hoger uitviel.

Door de zege klom Manchester United naar de eerste plaats in de Premier League. Arsenal verspeelde de koppositie gisteren door voor eigen publiek met 0-0 gelijk te spelen tegen Aston Villa. Topscorer Bergkamp ontbrak wegens een schorsing in de voorste linie bij de club uit Londen. Middenvelder Petit vergezelt de Nederlander de komende duels op de tribune. De Fransman kreeg gisteren een rode kaart.

Chelsea blameerde zichzelf door met 1-0 te verliezen van nieuwkomer Bolton Wanderers. Een late treffer van spits Holdsworth bezegelde het lot van de ploeg van speler-manager Gullit. Door de nederlaag zag Chelsea, de nummer vier van de ranglijst, de voorsprong op Liverpool kleiner worden. Vier dagen na de smadelijke 3-0 nederlaag tegen Strasbourg in het UEFA-Cuptoernooi won het elftal van manager Evans met 4-0 van Derby County. Na elf speelronden bezet Liverpool de vijfde plaats.