Voetbal spanje

In Spanje verzette Barcelona de gedachten na het kansloze verlies bij Dinamo Kiev (3-0). Voor eigen publiek werd het bescheiden Racing Santander met 2-0 opzij gezet. De doelpunten voor de ploeg van trainer Van Gaal kwamen op naam van Luis Enrique en Oscar. Het verschil met aartsrivaal Real Madrid liep daardoor weer op tot vijf punten. De titelverdediger komt vanavond pas in actie. Komend weekeinde staat Real-Barcelona op het programma.

Verrassend was de 2-0 nederlaag van Atlético Madrid op eigen veld tegen Espanyol. De ploeg uit Barcelona won voor het eerst in de geschiedenis in het Vicente Calderon-stadion. Espanyol klom naar de derde plaats. Valencia kwam in het eigen stadion niet verder dan 1-1 tegen Real Oviedo. Romario, weer in genade aangenomen na zijn bordeelbezoek, scoorde voor Valencia. Oud-Ajacied Wooter maakte het beslissende doelpunt voor Real Zaragoza in het duel tegen Salamanca, 2-1.