Voetbal Duitsland

In Duitsland kan trainer Röber van Hertha BSC weer even opgelucht adem halen. Zijn positie stond de afgelopen week nadrukkelijk ter discussie na een reeks teleurstellende prestaties van de club uit Berlijn. De ploeg van Röber won zaterdag met 3-1 van Karslruhe. Aanvaller Roy, overgekomen van Nottingham Forest, was een van de doelpuntenmakers.

Na afloop nam de oud-speler van Ajax zijn coach in bescherming. “Ik zie absoluut niet in waarom Röber weg zou moeten. Niemand zal het op deze positie beter doen dan hij.” Bijval kreeg de oud-international van vrijwel al zijn ploeggenoten. Roy was dit weekeinde niet de enige Nederlander die trefzeker was in de Bundesliga. Spits Meijer was succesvol voor Bayer Leverkusen in het duel tegen Mönchengladbach, 2-2.

Twee andere Nederlanders, Silooy en Maas, waren bij Arminia Bielefeld minder succesvol. Zij verloren met 2-0 in en van Wolfsburg. In dat duel was een hoofdrol weggelegd voor Bielefeld-doelman Koch. De voormalige keeper van PSV ging in de 25ste minuut in de fout toen hij een terugspeelbal van Silooy in de voeten speelde van Stevanovic. Die aarzelde niet en zette zijn ploeg op voorsprong. Koch werd in de rust gewisseld.