Shahbaz terug in Eindhoven

Voorzitter Veelenturf wilde hem niet kwijt, trainer Van den Heuvel evenmin, maar de wegen van Shahbaz Ahmad zijn onnavolgbaar, zowel in als buiten het veld. In mei keerde de 33-jarige sterspeler onverwachts terug naar Pakistan, ook al verklaarden beide partijen elkaar de eeuwige liefde.

Gisteren dook Shahbaz plotseling weer op in de voorhoede van Oranje Zwart in het duel tegen Tilburg. De terugkeer van de 'beste hockeyer ter wereld' kon niet voorkomen dat Oranje Zwart opnieuw verloor (4-1) en na zeven speelronden de laatste plaats bezet in de hoofdklasse. Trainer Michel van den Heuvel toont zich niettemin verheugd over de rentree van Shabaz.

Vanwaar deze rentree?

Van den Heuvel: “Aan het einde van het seizoen wilden beide partijen al met elkaar doorgaan. Maar hij moest terug omdat zijn verblijfsvergunning was verlopen en zijn werkgever in Pakistan weer een beroep op hem deed. In de zomermaanden hebben we voortdurend contact met hem gehad en leek het erop dat hij zou terugkeren. Daarom hebben we hem toen ook alvast weer aangemeld bij de bond. Maar omdat hij nogal hoge eisen stelde, ging het op het laatste moment niet door.”

Financiële eisen?

“Het fijne weet ik er niet van, maar zijn eisen waren ons in elk geval te gortig en daarom zijn we zonder hem begonnen. Maar een paar weken geleden bleek hij ineens bereid water bij de wijn te doen.”

Heeft zijn rentree iets te maken met een terugkeer in de nationale ploeg van Pakistan?

“Pakistan maakt een moeilijke periode door en dan is het logisch dat ze weer bij hem op de stoep staan. Dus kijk niet vreemd op als hij volgend jaar bij het WK weer van de partij is.”

Wat maakt Eindhoven zo ideaal voor een speler van zijn kaliber?

“Hier voelt hij zich thuis. In Pakistan is hij publiek bezit en krijgt hij geen moment rust. Zijn ene broer woont in Den Haag, de ander in Manchester. Zijn vrouw en zijn kinderen hebben het naar de zin en hij doet niets liever dan lekker bij hen thuis zitten.”