Florida wint World Series na verlenging

NEW YORK, 27 OKT. De Florida Marlins zijn gisteravond honkbalkampioen van de Verenigde Staten geworden. In de beslissende zevende wedstrijd van de World Series wonnen de Marlins in de 11de inning met 3-2 van de Cleveland Indians.

De Marlins bestaan pas vijf jaar en kwamen via een wild card in de World Series. De ploeg versloeg verrassend de Atlanta Braves en was opeens een serieuze kanshebber voor het kampioenschap. Toch waren de Cleveland Indians licht favoriet. Bovendien zijn de Indians voor de oudgediende fans een echte honkbalclub, die teruggaat tot 1869.

De Indians wonnen zaterdagavond het zesde duel met 4-1. Het noodzakelijke zevende duel was spannend. Het was ook de langste zevende wedstrijd sinds een World Series duel uit 1924 tussen de Senators en de Giants. Cleveland stond gisteravond lange tijd op voorsprong met 2-0, totdat de Marlins in de zevende inning via een homerun van Bonilla hun achterstand inliepen. In de negende en laatste inning maakten de Marlins gelijk. Het beslissende punt kwam van Counsell, na een rake honkslag van Renteria.

Grote winnaar is Leyland, de coach die al 34 jaar als speler en coach actief is. Jarenlang leidde hij de Pittsburgh Pirates, maar de World Series ontglipten hem telkens. In Florida kreeg Leyland te maken met Huizenga, de vuilnisman uit Chicago, die niet zo veel geld had dat hij een overdekt stadion wilde bouwen. Honkbal in Florida wordt in de brandende zon gespeeld. Huizenga zag dat er daarom te weinig mensen komen kijken en zegt dat hij een verlies heeft geleden van 34 miljoen dollar. Hij overweegt de Marlins te verkopen, al is hij sinds kort gaan twijfelen.

Hoe gaat het nu verder met de Marlins? Leyland mag volgens zijn contract weg als Huizenga de Marlins verkoopt, maar niemand weet of dat ook gebeurt. Leyland: “Mijn vrouw houdt niet zo veel van me, dat ik al met pensioen kan gaan.”