Britse draagmoeder wenst zoon te houden

LONDEN, 27 OKT. Karen Roche, de 31-jarige Britse vrouw die zich had verhuurd als draagmoeder voor een Nederlands echtpaar maar tijdens haar zwangerschap op de afspraken terugkwam, is zaterdag bevallen van een zoon.

Zijn voornaam is Stuart, maar volgens het Britse boulevardblad The Mirror, noemt het Nederlands echtpaar Peeters hem Julian. Het koppel maakt aanspraak op het kind en heeft een juridische strijd aangekondigd. Maar volgens juridische deskundigen is het ondenkbaar dat de natuurlijke moeder haar zoon moet afstaan zolang ze goed voor hem zorgt. Het kind is ontstaan door kunstmatige inseminatie bij Roche met het zaad van Peeters. Het echtpaar Peeters had zich tot de draagmoeder gewend na vijf miskramen en zestien mislukte pogingen tot kunstmatige inseminatie.

De zaak rondom de draagmoeder kwam mei vorig jaar in het nieuws toen Karen Roche in The Mirror had onthuld dat zij abortus had gepleegd omdat zij twijfelde of het echtpaar Peeters wel geschikt was als ouders voor haar kind. Een paar dagen later onthulde ze in dezelfde krant dat ze had gelogen over de abortus omdat ze het kind graag zelf wilde houden.