Ajax - Feyenoord: 4-0

Minimaal twee keer ging het arbitrale trio onder leiding van Van der Ende in de fout bij Ajax-Feyenoord. In de zevende minuut kopte Tobiasen een bal op het doel van Feyenoord die door Graff achter de lijn werd weggetrapt. Na ruim een half uur werkte een dwaling van de grensrechter echter in het voordeel van Ajax.

Ronald de Boer stond op moment van spelen in buitenspelpositie toen hij vanaf de middenlijn werd aangespeeld. De rechtshalf bediende Arveladze die vervolgens binnen het zestienmeter gebied werd aangetikt door Schuiteman. Litmanen benutte de strafschop. Ajax kon met een 2-0 voorsprong gaan rusten nadat Van Gobbel de buitenspelval ophief en Arveladze de bal in het doel schoof.

Na zes minuten in de tweede helft besliste Dani de wedstrijd met een fraai boogballetje over doelman Dudek (3-0). Van Wonderen gleed de bal voor zijn voeten na aandringen van Arveladze. De Georgiër was vervolgens niet zelfzuchtig na een pass van Witschghe, waarna Ronald de Boer de bal voor het intikken had. In de slotfase keurde Van der Ende wegens duwen een doelpunt van Cruz af. Ook dat leek een twijfelachtige beslissing. Dat gold niet voor de rode kaart, die Feyenoord-verdediger Van Gobbel kreeg .