Website

'Video killed the radio star' klonk het jaren geleden. Dat lijkt zeker op te gaan voor Music Television (MTV). Op de website van de zender veel over videoclips, sterren, MTV-programma's die weinig tot niets met muziek te maken hebben (zoals de ooit controversiële tekenfilmserie Beavis & Butthead, de soap Real World en het datingprogramma Singled Out) en veel reclame. Daarnaast toch nog wat muziek: cd-recensies (online bestellen kan), de mogelijkheid tot downloaden van hits (fragmenten uiteraard) en de nieuwste hitlijsten.

De Amerikaanse hitlijsten wel te verstaan, want de MTV-site is Amerikaans. De Europese variant, die we in Nederland via de kabel ontvangen, is nog niet af (www.mtveurope.com). Nederlandse nachtvlinders hebben dus weinig aan de uitgaanstips en er is geen informatie over Europese MTV-programma's en VJ's.

Wel is het mogelijk met een zoekmachine alles te vinden over de vele tienersterren die in Europa populair zijn, zoals de Spice Girls en de Backstreet Boys (al ontbreekt de populaire Nederlandse jongensband Caught in the Act). Af en toe kan er zelfs met de jeugdidolen gechat worden.

Verder op de site: dagelijks nieuwtjes en een nieuwe vraag ('wat zou je de jongste bandlid van Hanson geven voor zijn 12e verjaardag?'), kiezen voor de slechtste video en het aanmelden van bands bij Underground, de rubriek voor bands die - let wel - niet groot genoeg zijn om op MTV te laten zien. Ook komen de oudjes (Turner, Bowie, Stones) ruimschoots aan bod.

Klagen over de MTV-site kan in de nieuwsgroep alt.mtv-sucks.

(www.mtv.com)