Philips

Philips is van plan zijn productie van transistoren en dioden in drie tot vier jaar te verdubbelen. Gisteren opende het concern een nieuwe fabriek hiervoor in Nijmegen.

Philips Semiconductors heeft 80 miljoen geïnvesteerd in de nieuwe chipfabriek, uitbreiding van het ontwikkelingscentrum en in modernisering van de faciliteiten. Dat is 25 procent meer dan eerder gemeld. Transistoren en dioden zijn halfgeleiders net als chips. Chips zijn echter geïntegreerde schakelingen. Transistoren en dioden zijn discrete ofwel losse componenten. In het jaar 2000 wil Philips op dit terrein marktleider zijn. Nu werken er bij Philips' productgroep discrete halfgeleiders in Nijmegen 650 mensen. Dat aantal zal de komende maanden oplopen tot 700. Hoogfrequente transistoren worden onder meer toegepast in gsm-telefoons.