Sarah Ferguson

Na de dood van prinses Diana heeft de hertogin van York, Sarah Ferguson oftewel Fergie, verschillende brieven geschreven aan de Britse koningin Elizabeth, prins Charles en prinses Anne. In deze brieven, die volgens het Britse dagblad The Sun 'eindeloos lang zijn en overlopen van zoveel emoties dat je er gek van wordt', biedt Ferguson haar excuses aan de Britse koninklijke familie aan.

Ze geeft toe dat 'ze zich in het verleden heeft misdragen' en schrijft dat ze nu 'een streep onder haar verleden wil zetten'. Volgens de krant gaat het om een verzoeningspoging met de Britse koninklijke familie en wellicht ook met prins Andrew, van wie Fergie een aantal jaren geleden scheidde.

Een jaar na haar huwelijk met prins Andrew liet het paar tegen de zin van de rest van de koninklijke familie niet ver van kasteel Windsor een huis bouwen voor 5 miljoen pond. Drie jaar later werd het paar door de Britse pers uitgeroepen tot het product met de 'slechtste kwaliteit-prijsverhouding' dat de Britse belastingbetalers voor hun geld kregen.Na haar scheiding van prins Andrew werden foto's gepubliceerd waarop te zien was hoe haar financieel adviseur John Bryan op haar teen zoog. De adviezen van deze Bryan konden niet voorkomen dat Ferguson schulden van vier miljoen pond maakte.

Toen prinses Diana op 1 september bij een auto-ongeluk omkwam, had Sarah Ferguson al maanden niet meer gesproken met Diana. Diana, met wie Ferguson ooit op goede voet stond, was in woede ontstoken over de memoires van Fergie, waarin zij onthulde dat zij wratten had gekregen nadat ze schoenen van prinses Diana had gedragen en prins Charles, ex-echtgenoot van prinses Diana, een 'uitzonderlijke persoon' noemde.