'Philips wil in Zuiderhof'

AMSTERDAM, 24 OKT. Philips heeft voor zijn hoofdkantoor een duidelijke voorkeur voor het nieuwe kantorencomplex de Zuiderhof aan de Amsterdamse Zuid-As. Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam heeft dat vanochtend bevestigd.

Volgens de woordvoerder heeft Philips verschillende locaties bekeken. Die zijn stuk voor stuk gelegen aan de Zuid-As, grenzend aan de A 10.

Een definitief contract is echter nog niet ondertekend. Aan de Zuid-As, het gebied rondom het World Trade Centre (WTC), staan ook de hoofdkwartieren van de ING Groep en verschillende prestigieuze advocatenkantoren. Ook de top van ABN Amro kiest hier binnenkort domicilie. Zuiderhof zal echter pas rond 2000 gereed zijn. Volgens het blad Vastgoedmarkt wil Philips zich in de tussentijd vestigen in de Rembrandt Tower bij het Amstelstation.

Philips wil niet op de berichten reageren. Het concern liet gisteren weten dat een besluit over het verhuisplan een kwestie van dagen is. Ook de gemeente Eindhoven, die half september teleurgesteld reageerde op de verhuisplannen, wil nog geen commentaar geven.