Internationale bende kunstdieven gearresteerd

ROTTERDAM, 24 OKT. De Duitse en Tsjechische politie hebben 26 mensen gearresteerd die betrokken zouden zijn geweest bij een omvangrijke kunstroof in Tsjechië. De buit van ten minste tien diefstallen uit kerken en musea zou een waarde hebben van ruim 2,7 miljoen gulden.

Van het grootste gedeelte van de buit ontbreekt nog elk spoor. De Duitse politie beschikt over aanwijzingen dat de internationaal opererende kunstbende een gedeelte ervan in Nederland aan de man heeft gebracht. Bij huiszoekingen in zowel Beieren als Tsjechië zijn schilderijen, heiligenbeeldjes en andere gewijde voorwerpen met een totale waarde van ongeveer 220.000 gulden gevonden. Onder de gearresteerden is een 28-jarige Tsjech die het gestolen goed zou hebben verkocht. Hij werd gepakt toen hij drie beeldjes probeerde te verkopen. (DPA)