Fractievoorzitter AOV veroordeeld

DEN BOSCH, 21 OKT. De fractievoorzitter van het Algemeen Ouderen Verbond (AOV), Cees van Wingerden, is vanochtend door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot het betalen van 2.500 gulden schadevergoeding aan oud-partijgenote Jet Nijpels.

Van Wingerden had Nijpels ten onrechte beschuldigd van het achterhouden van ruim 86.000 gulden kasgeld en het niet betalen van 54.000 loonbelasting, aldus rechter H. Hofhuis in zijn vonnis.

De rechter veroordeelde Van Wingerden op straffe van een dwangsom van 500 gulden per dag eveneens tot rectificatie. Dit moet gebeuren in een brief aan de leden van zijn partij waarin de beschuldiging, geuit in een brief in april dit jaar, wordt ingetrokken. Van Wingerden moet ook de proceskosten, 2.000 gulden, betalen.

Met de uitspraak kwam een einde aan een al twee jaar slepend geschil over de financiële afhandeling van de splitsing van het Algemeen Ouderen Verbond (AOV). Nijpels, nu van de fractie-Nijpels, en Van Wingerden van het huidige AOV maakten elkaar eerder deze week onder toeziend oog van rechter Hofhuis uit voor 'rotte vis'.

Nijpels eiste 25.000 gulden schadevergoeding, maar de rectificatie is het belangrijkst, zo stelde zij. Met de toekenning van de 2.500 gulden schadevergoeding kan ze vrede hebben.

Van Wingerden was vanmorgen niet bereikbaar voor commentaar op het vonnis.