Zwitserse banken

WASHINGTON, 23 OKT. De Amerikaanse regering heeft enkele staten gewaarschuwd tegen een boycot van Zwitserse banken. Massachusetts was dinsdag voorlopig de laatste staat in de rij die niet langer zaken wil doen met Union Bank of Switzerland (UBS).

De stad New York zegde al eerste de samenwerking met UBS op omdat de bank bewijsmateriaal over joodse rekeningen uit de nazi-tijd heeft proberen te vernietigen. Californië heeft de drie grootste Zwitserse banken (UBS, SBC en Credit Suisse) voorlopig in de ban gedaan. Volgens de Amerikaanse onderminister van Handel Stuart Eizenstat zijn veel politici niet op de hoogte van de stappen die de Zwitserse regering doet om licht op de zaak te werpen en op de toenmalige rol van Zwitserland als financiële vluchthaven van nazi-Duitsland. (DPA, AFP)