Rotterdams boekenbal

ROTTERDAM, 23 OKT. Rotterdam heeft het dit jaar ook, een eigen versie van het Boekenbal. Op 8 november organiseert de Centrale Bibliotheek voor het eerste de Dag van de Lezer die eindigt in het Lezersfeest in de bibliotheek. Daar zijn onder anderen Harry Mulisch, Fay Weldon, Hugo Claus en Remco Campert te zien en te horen.

De Centrale Bibliotheek had al lang plannen voor een soort Boekenbal in de Maasstad, maar dan voor de gewone lezer. Het is de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

De Dag van de Lezer begint om 00.00 uur met de Nacht van de Lezer, een drie uur durende uitzending op Radio Rijnmond over lezen en lievelingsverhalen. Op de dag zelf zijn er behalve in de bibliotheek ook in het Maritiem Museum lezers en schrijvers.'s Avonds zijn er op drie podia schrijvers, dichters, muziek en acts. Behalve Mulisch, Weldon, Claus en Campert zijn dat bijvoorbeeld Nelleke Noordervliet, Marcel Möring en Helga Ruebsamen. (ANP)