Hogenbijlprijzen voor muziek en film toegekend

HAARLEM, 23 OKT. De Hogenbijlprijzen 1997 zijn toegekend aan Werner Herbers, solo-hoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest en muzikaal leider van de Ebony Band en aan de Stichting Smalfilmmuseum in Hilversum. Dat heeft de Hendrik Casper Hogenbijl Stichting in Haarlem bekendgemaakt.

De Hogenbijlprijs is een tweejaarlijkse dubbelprijs voor klassieke muziek en amateurfilm. De prijzen bestaan uit een beeldje en een geldbedrag van elk 20.000 gulden. Werner Herbers krijgt de prijs vanwege zijn veelzijdigheid als musicus, muzikaal leider en muziek-onderzoeker.

De Stichting Smalfilmmuseum in Hilversum verzamelt sinds 1985 audio-visueel materiaal, documentatie en objecten die verband houden met het amateurfilmen. De Hogenbijlprijzen worden op 28 november uitgereikt in het stadhuis van Haarlem.