Bouwcombinatie krijgt order Betuwelijn

De Boortunnelcombinatie Botlek, een verband van vijf Nederlandse aannemers en één Duitse, heeft een grote order voor een deel van de Betuweroute ontvangen. Voor een bedrag van 297 miljoen gulden ontwerpen en bouwen de bedrijven een tunnel onder de Oude Maas.

De betrokken bedrijven (Van Hattum en Blankevoort, Hollandse Beton en Waterbouw, Strukton, Ballast Nedam en Wayss & Freytag) zijn door opdrachtgever NS Railinfrabeheer uitverkoren omdat ze zowel technisch als economisch het meest gunstige voorstel hebben neergelegd.

De Botlekspoortunnel, de eerste geboorde spoortunnel van Nederland, maakt deel uit van de havenspoorlijn, die weer onderdeel is van de Betuweroute. Het is een tweesporige tunnel die de huidige enkelsporige brug in 2002 moet vervangen.