BOEKEN

Gelukkig getrouwd, gelukkig gescheiden Wegwijzer voor scheiden in goed overleg. Met praktische en juridische tips. G.P. Hoefnagels, Uitgeverij L.J. Veen, Amsterdam (1995), 34,90 gulden.

Echtscheiding en bemiddeling; een alternatief voor escalerende ruzies. Handleiding voor advocaten die willen bemiddelen bij scheidingen. Donald MacGillavry, uitgeverij Ad. Donder, Rotterdam, (1997), 34,50 gulden.

Ouderschap voor en na echtscheiding Praktisch boek voor gescheiden ouders. Hans van Schooten, uitgeverij Swets en Zeitlinger, Lisse, (1996), 45 gulden.

Mijn hersens draaien rondjes Hoe moet dat nu met die papillotten? Rita Verschuur. “Ik kan niks van hun geschreeuw verstaan, maar opeens komt er een woord in mijn hoofd dat ik wel eens heb gehoord. Het ergste woord dat er bestaat. SCHEIDEN.” Fijnzinnige dagboekfragmenten over hoe Verschuurs ouders omstreeks 1940 uit elkaar gingen, hertrouwden en haar opscheepten met onder meer drie halfbroertjes. Van Goor, 24,90 gulden.

Halve ouders, hele kinderen Adviezen voor gescheiden ouders. Margreet Wegelin Uitgeverij Aramith (1996), 29,90 gulden.