AND geeft 1,8 miljoen nieuwe aandelen uit

Voor haar verdere expansie heeft de Rotterdamse elektronische uitgever AND International Publishers vanochtend 1,8 miljoen nieuwe, gewone aandelen op de beurs geplaatst.

De stukken zijn toegewezen aan institutionele beleggers. Dat komt overeen met 8,22 procent van het aantal gewone stukken dat nu uitstaat. Daarnaast volgt een herplaatsing van ongeveer drie miljoen gewone stukken. Deze zijn nu in handen van twee van de vier grootste eigenaren van AND, bestuursvoorzitter L. van Gompel Plisenga en Oxford Publishing. Met oog op de emissie werd de handel vanochtend tijdelijk onderbroken.

AND geeft vooral cd-rom-schijfjes uit, van onder meer reisplanners en naslagwerken. Aandelen van het Rotterdamse bedrijfje staan genoteerd in Amsterdam en op de Alternative Investment Market (AIM) in Londen.