Winst Northwest stijgt met 14,3 procent

De Amerikaanse vliegmaatschappij Northwest Airlines, die eind september een nieuwe samenwerkingsovereenkomst sloot met de KLM, maakte gisteren over het derde kwartaal van 1997 een netto winst bekend van 290 miljoen dollar.

Dat is een verbetering van 14,3 procent vergeleken met het derde kwartaal van 1996. Toen was de winst 254 miljoen dollar. De winst per aandeel steeg dit jaar van 2,42 dollar naar 2,75 dollar, een verbetering van 13,6 procent.

Northwest heeft deze maand de eerste tranche aandelen van de KLM teruggekocht, voor de prijs van 40,16 dollar per aandeel. De overige aandelen die nog in bezit zijn van de KLM zullen de komende drie jaar in drie tranches worden teruggekocht.

KLM en Northwest openen in april 1998 een nieuwe rechtstreekse verbinding tussen Amsterdam en Seattle.