Ruzie

Foto: NEW DELHI - De aan zijn hoofd gehavende minister van Openbare Werken van de Indiase deelstaat Uttar Pradesh, Kalraj Mishra, zit in het parlement naast de leider van de radicale hindoepartij Bharatiya Janata, Kalyan Singh.

Gisteren gingen parlementariërs van de deelstaat, de grootste van India, elkaar verbaal en fysiek te lijf naar aanleiding van een vertrouwensstemming die volgde op een breuk met de Bahujan Samaj partij, die zich opwerpt als belangenbehartiger van de lagere kasten in India. Singh overleefde de stemming, maar de crisis kreeg vervolgens een nationale dimensie door het besluit van de Indiase federale regering om het bestuur over Uttar Pradesh tijdelijk over te nemen. Inmiddels heeft president Narayanan het Indiase kabinet gevraagd dat besluit te herzien. (Foto AP)