Marlins weer aan de leiding

ROTTERDAM, 22 OKT. De Florida Marlins hebben in de World Series, de finale van de Amerikaanse honkbalcompetitie, de derde wedstrijd tegen de Cleveland Indians gewonnen met 14-11. Daardoor kwam de stand in de best-of-seven reeks op 2-1 in het voordeel van de Marlins. Vandaag en morgen worden in Cleveland de wedstrijden vier en vijf gespeeld.

Vriend en vijand waren het er gisteravond over eens dat het een zeer slechte vertoning was. “Beide ploegen probeerden elkaar af te troeven met fouten”, stelde manager Mike Hargrove van de Indians. “Het was zo'n beetje de slechtste wedstrijd die ik ooit heb gezien.”

Door talrijke vergissingen werden in totaal 25 runs genoteerd, het op één na hoogste aantal punten in de historie van de World Series. Alleen in de vierde wedstrijd in 1994 tussen de Toronto Blue Jays en de Philadelphia Phillies was het aantal runs hoger. Het werd toen 15-14 voor Toronto. De wedstrijd duurde 4 uur en 12 minuten, de op één na de langste wedstrijd over negen innings die ooit in de World Series is gespeeld.

Marquis Grissom van de Indians sloeg twee honkslagen, waarmee hij zijn persoonlijke record evenaarde. Hij sloeg in vijftien wedstrijden voor de World Series waarin hij speelde, ten minste één keer raak. Grissom nadert het record van New York Yankee Hank Bauer. Die sloeg in zeventien opeenvolgende wedstrijden honkslagen.

Tot en met de achtste inning ging de wedstrijd gelijk op: 7-7. In de eerste helft van de negende inning verdubbelden de Marlins het aantal runs tot veertien. De Indians kwamen voor eigen publiek uiteindelijk niet verder dan elf punten.