Inter Milaan thuis verslagen

ROTTERDAM, 22 OKT. Inter Milaan, de koploper in de Italiaanse Serie A, heeft gisteren de eerste wedstrijd in de tweede ronde van het UEFA-Cuptoernooi verrassend verloren. Op eigen veld ging de Italiaanse ploeg met 2-1 onderuit tegen het Franse Olympique Lyon, dat als een van de weinige Europese topploegen bijna zonder buitenlandse inbreng speelt.

Lyon kwam in de 22ste minuut aan de leiding via Giuly, waarna Ganz twintig minuten voor het einde van de wedstrijd de gelijkmaker aantekende. Caveglia maakte in de 81ste minuut het beslissende doelpunt uit een strafschop. Winter speelde de gehele wedstrijd. De aanvallende sterren Ronaldo en Djorkaeff ook, al klaagden ze afgelopen weekeinde nog over hun blessures.

Liverpool staat voor een vrijwel onmogelijke opgave. De Engelsen waren in Frankrijk kansloos tegen RC Strasbourg: 3-0. Van de vier Engelse ploegen die in het toernooi begonnen, is Aston Villa de enige met reële kansen op het bereiken van de derde ronde. In de uitwedstrijd tegen Atletic Bilbao bleef het 0-0. In de eerste ronde werden Arsenal en Leicester City al uitgeschakeld.

Liverpool maakt een moeilijk seizoen door. In de Premier League is de ploeg een anonieme middenmoter. Het afgelopen weekeinde verloor Liverpool de stadsderby tegen Everton met 2-0. Tegen het Celtic van coach Wim Jansen kwamen de Reds in de eerste ronde van het UEFA-Cuptoernooi moeizaam verder. Pijnlijk werd het bezoek aan Straatsburg, waar Zitelli ondanks een blessure aan zijn hoofd tweemaal scoorde. Conteh maakte de derde treffer. Strasbourg staat er in de eigen competitie overigens nog slechter voor dan Liverpool.

Atletico Madrid scoorde voor 50.000 toeschouwers vijfmaal tegen het Griekse PAOK Saloniki, maar kreeg ook twee doelpunten tegen. De Italiaan Vieri nam drie treffers voor zijn rekening. Bekerhouder Schalke'04 trad met drie Nederlanders aan tegen Anderlecht. Verdediger De Kock, middenvelder Van Hoogdalem en aanvaller Eijkelkamp begonnen in de basis. Mulder zat op de tribune, omdat hij maandag tijdens de training weer last kreeg van zijn zwaar gekwetste knie. De Duitsers wonnen met 1-0 door een doelpunt van Thon.

Sporting Braga, in de eerste ronde de schrik van Vitesse, behaalde een ruime zege op Dinamo Tbilisi, 4-0. Rodrigao scoorde in de eerste helft. In de tweede helft werd de Georgische ploeg onder de voet gelopen met treffers van Toni, Karoglan en Bruno.