Hooligans willen toch toegang tot stadions

ROTTERDAM, 22 OKT. Een aantal supporters van Feyenoord dat van de voetbalbond KNVB een stadionverbod van vier jaar heeft opgelegd gekregen, vecht de straf bij de rechter aan. De hooligans mogen geen stadion meer in wegens hun betrokkenheid bij de rellen langs de snelweg in Beverwijk. Daar raakten fans van Feyenoord en Ajax op 23 maart slaags en vond een Amsterdammer de dood.

Een deel van de gestrafte Feyenoordfans spant een kort geding aan tegen de KNVB, anderen stappen individueel naar de rechter. De voetbalbond legde twee weken geleden 34 fans een landelijk stadionverbod op.

De voetbalbond heeft de namen van de hooligans gekregen van het openbaar ministerie in Haarlem. Onder hen zijn ook enkele verdachte vandalen die nog niet zijn veroordeeld. Justitie in Haarlem heeft ook hun namen aan de KNVB doorgespeeld. Volgens officier van justitie A. Zwiers is dat geheel overeenkomstig de nieuwe richtlijnen van het college van procureurs-generaal.

De afgelopen dagen hebben anonieme bellers die zich Feyenoord-supporter noemen, gedreigd met acties op het Hilversumse Mediapark, waar onder meer de publieke omroep is gevestigd. De bellers zijn kwaad, omdat de NOS vanavond de wedstrijd van Feyenoord tegen Manchester United niet rechtstreeks uitzendt. Op het Mediapark is de beveiliging verscherpt. Vanochtend meldde de NOS dat ze geen last van acties heeft gehad.

Manchester United-Feyenoord wordt vanavond om 22.40 uur (Nederland 2) uitgebreid samengevat. Eerder, om 20.45 uur, is op dezelfde zender het duel PSV-Newcastle United in zijn geheel rechtstreeks te zien.

De eerste twee duels van beide Nederlandse vertegenwoordigers in de Champions Leage werden rechtstreeks en tegelijkertijd uitgezonden. Het was volgens de NOS een experiment dat het publiek maar weinig kon waarderen.