Falend Belgisch onderzoek naar predikant

BRUSSEL, 22 OKT. De Belgische minister van justitie Stefaan de Clerck heeft de procureur-generaal van Brussel opdracht gegeven te onderzoeken hoe klachten over de in Hongarije geboren predikant András Pándy zijn onderzocht. Pándy wordt ervan verdacht zes familieleden te hebben vermoord.

Een Nederlandse dominee verklaarde gisteren dat hij al in 1989 een brief naar koningin Fabiola heeft gestuurd, waarin hij wees op “levensbedreigende omstandigheden” waarin de gezinsleden van Pándy zouden verkeren. De brief werd doorgestuurd naar toenmalig minister van Justitie Melchior Wathelet. Later schreef hij rechtstreeks naar de minister.

In een huis van Pándy werden vandaag opnieuw menselijke resten gevonden. Ook de Hongaarse politie zal huiszoeking doen in een huis van de predikant in de buurt van Boedapest, waar hij de afgelopen vijf jaar zou zijn geweest. In die tijd zouden Hongaarse vrouwen spoorloos zijn verdwijnen.