Bod op Worms ingetrokken

PARIJS, 22 OKT. In de strijd om overneming van het Franse conglomeraat Worms heeft zakenman François Pinault zijn bod ingetrokken. Pinault zei vanmorgen het niet meer te willen opnemen tegen een concurrerende offerte van de verzekeraar AGF en het Italiaanse Ifil.

Pinault kwam op 19 september met een bod van 30 miljard franc (10 miljard gulden). Worms wist zijn grootaandeelhouders AGF en Ifil te bewegen tot een tegenactie. Het concurrerende bod luidt deels in aandelen AGF. De beurskoers daarvan is fors gestegen doordat vorige week de Italiaanse verzekeraar Assicurazioni Generali een bod van 41 miljard franc deed op AGF. Pinault (detailhandelsconcern Pinault-Printemps-Redoute) vindt dat de koersstijging van AGF het bod op Worms een buitensporige waarde geeft. (ANP)