'Afname van inkrimpingen in Verenigde Staten'

NEW YORK, 22 OKT. Het aantal bedrijven in de Verenigde Staten dat zijn personeelsbestand inkrimpt neemt af.

Dit blijkt uit een gisteren gepubliceerd onderzoek van de American Management Association. Het onderzoek werd gepresenteerd op dezelfde dag dat het Zweeds-Zwitserse ABB en de Amerikaanse bank Citicorp inkrimpingen met respectievelijk 10.000 en 7500 banen bekendmaakten. De 1200 onderzochte ondernemingen creëerden in het per juni aflopende jaar gemiddeld 110 nieuwe banen, terwijl er gemiddeld 57 banen werden geschrapt. In 1991 maakte nog 56 procent van de ondernemingen melding van het schrappen van banen. In het afgelopen jaar was dat nog 41 procent. Het percentage ondernemingen dat het totaal aantal banen per saldo inkrimpte daalde van 43 naar 19 procent. (AP)