Scholieren zien lezen van krant als onwenselijk

AMSTERDAM, 21 OKT. Scholieren beschouwen het lezen van kranten onder elkaar als niet-wenselijk gedrag. Dat is een van de voorlopige uitkomsten van een onderzoek onder drieduizend scholieren van veertien jaar, die in februari, maart en april in de klas een gratis dagblad naar keuze kregen.

Toch keken bijna alle leerlingen (94 procent) het dagblad in. De gemiddelde leesduur was een kwartier. Er werd selectief gelezen. De voorpagina en de sport waren favoriet. Een deel van de scholieren bladerde door naar pagina 2 en 3. Kleine berichten, familieberichten en de kleine advertenties maakten eveneens deel uit van het leesvoer van de scholieren. Het project Krant in de Klas loopt door tot de eeuwwisseling. Met subsidie van het Bedrijfsfonds voor de Pers wordt in de praktijk nagegaan hoe de jeugd vertrouwd en gesteld kan raken op de krant.