Richard Witschge bedankt voor Nederlands elftal

ROTTERDAM, 21 OKT. Richard Witschge stelt zich niet meer beschikbaar voor het Nederlands elftal. De 28-jarige middenvelder van Ajax zei dat gisteravond in een televisieprogramma van Veronica.

De dertigvoudige international, de laatste tijd goed in vorm, zei teleurgesteld te zijn in de houding van Hiddink die hem niet opriep voor de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Turkije. In dat duel (0-0) plaatste Nederland zich voor de eindronde van het wereldkampioenschap voetbal, volgend jaar in Frankrijk. Hiddink selecteerde Witschge (ex-Barcelona, ex-Bordeaux) sinds het Europees kampioenschap in Engeland slechts eenmaal. In de thuiswedstrijd tegen San Marino viel hij in de 74ste minuut in voor Wim Jonk. Hiddink reageerde verrast op het besluit van Witschge. “Het is jammer dat hij niet verder wil. Ik weet nog niet hoe ik reageer, daar denk ik nog over na.”