Nieuwe topman voor AT&T

NEW YORK, 21 OKT. Het Amerikaanse telecomconcern AT&T krijgt een nieuwe topman. Het is de 59-jarige C. Michael Armstrong, afkomstig van Hughes Electronics.

Armstrong komt per 1 november in functie als opvolger van Robert E. Allen, die AT&T sinds 1988 heeft geleid. De 62-jarige Allen verklaarde in juli dat hij wilde terugtreden zodra er een opvolger was gevonden. Hij werkt Armstrong tot eind februari in. De opvolging van Allen heeft volgens beleggers te lang op zich laten wachten. De koers van AT&T bleeft afgelopen jaren nagenoeg gelijk, waardoor veel beleggers de bull market hebben gemist.

AT&T maakte gisteren een winst in het derde kwartaal van 1,15 miljard dollar bekend tegen 1,36 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. De winst per aandeel daalde van 84 tot 71 dollarcent. Analisten hadden een winst per aandeel voorzien van 65 dollarcent. De winstdaling is volgens het telecomconcern een gevolg van een stijging van de kosten. De omzet groeide met 1 procent tot 13,38 miljard dollar. Het concern maakte tevens bekend zijn divisies voor credit cards en klantenkaarten te willen verkopen. Over de eerste negen maanden boekte het concern een nettowinst van 3,23 miljard dollar. (KRF)