India blijft bij plan raketten

NEW DELHI, 21 OKT. India gaat gewoon door met zijn militaire programma voor de ontwikkeling van raketten, inclusief de omstreden 'Agni', een raket voor de middellange afstand waarop een kernkop geplaatst kan worden.

De Indiase minister van Defensie, Mulayam Singh Yadav, heeft dat gisteren gezegd. De 'Agni'-raket, met een bereik van 2.500 kilometer, werd voor het laatst begin 1994 getest. Onder andere de Verenigde Staten en Pakistan hebben geprotesteerd tegen het Indiase wapenprogramma, omdat de stationering van nieuwe ballistische raketten de stabiliteit in de regio zou bedreigen. Yadev zei ook dat is begonnen met de productie van de 'Prithvi', een door India ontwikkelde ballistische raket voor de korte afstand. India streeft er naar steeds meer wapens zelf te produceren. Dat is volgens New Delhi nodig gezien de wapenproductie in China en de bedreiging vanuit Pakistan, waarmee India een conflict heeft over Kashmir. (Reuter)