EIM pleit voor actievere ondersteuning van startende ondernemers

De Nederlandse overheid moet meer ondersteuning bieden aan startende ondernemers. In vergelijking met het buitenland, en dan vooral landen als Denemarken en het Verenigd Koninkrijk, moeten starters in Nederland te veel zaken zelf uitvinden. Dat vindt het Economisch Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (EIM). Het pleit voor een geïntegreerd startersbeleid, waarbij vooral de lagere overheden een rol gaan spelen.

In 1993 en 1994 had Nederland de hoogste groei aan startende ondernemers in Europa. Om dat zo te houden of de voorsprong te vergroten is een actief beleid nodig. Er zijn in Nederland veel mensen die met vage plannen rondlopen een eigen bedrijf te beginnen. Daar blijft het vaak bij, omdat veel mensen niet weten hoe zij hun ideeën kunnen realiseren.