Algerije

Foto: ALGIERS - Een groep Algerijnse vrouwen eiste gisteren in Algiers opheldering over het lot van hun verdwenen dierbaren. Sinds in 1992 de strijd tussen de regering en moslim-extremisten begon, zijn duizenden Algerijnen spooorloos verdwenen. “We willen alleen maar het lot van onze zonen kennen”, aldus een van de demonstranten.

Volgens activisten voor de mensenrechten zit het Algerijnse leger achter veel verdwijningen, maar de autoriteiten zeggen van niets te weten. Volgens ooggetuigen viel de demonstratie, waaraan ook advocaten deelnamen, snel uiteen toen de politie zich bij het verzamelpunt bij het postkantoor in het centrum van Algiers vertoonde. Bij een moordaanslag in een moskee in de provincie el-Oued is gisteren een kandidaat van de gematigd moslim-fundamentalistische Beweging voor een Vreedzame Maatschappij (MSP) voor de gemeenteraads- verkiezingen van donderdag om het leven gekomen. Bij de aanslag werden ook drie aanhangers van de MSP, die zitting heeft in het huidige Algerijnse kabinet, gedood. In Algerije wordt er van uit gegaan dat de aanslag het werk is van moslim-extremisten. (Foto Reuter)