Aandeel France Telecom in trek

PARIJS, 21 OKT. De koers van aandeel France Telecom is gisteren op de eerste dag van de beursnotering in Parijs fors gestegen. Het aandeel kostte bij de introductie 182 franc (ruim 61 gulden).

Kort na de opening van de beurs ging de koers met 18 procent omhoog naar 215 franc. De inschrijving van het aandeel was al vele malen overtekend. Bij de toewijzing kwamen vooral de grote beleggingsinstellingen er bekaaid af. Die hadden gisteren dan ook veel belangstelling voor het aandeel. De Franse staat heeft 20,9 procent van France Telecom naar de beurs gebracht. Daar komt nog 2,3 procent voor het personeel bij. De emissie heeft 42 miljard franc opgebracht. France Telecom was ook op Wall Street in trek. De introductieprijs van 31,690 dollar was al snel met drie dollar of bijna 10 procent overschreden. Meer dan twee miljoen aandelen verwisselden in de eerste uren van eigenaar. (AFP, AP)