CHOCOLADE-RAVIOLI MET ZABAGLIONE

Vandaag het vervolg van het recept dat vorige week vrijdag in de krant stond. De zabaglione moet wel ongeveer tegelijkertijd met de ravioli gemaakt worden. Oude zabaglione is uit den boze. De ravioli wordt gevuld met pompoenpuree.

Voor deze vulling is nodig:

750 gram pompoen 100 gram suiker 12 verkruimelde amarettini-koekjes 1 ei

Zet het stuk pompoen 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat de pompoen afkoelen en pureer het vruchtvlees in een keukenmachine. Roer de amarettini, het ei en de suiker door de pompoenpuree.

Ravioli:

300 gram bloem 5 middelgrote eieren 2 theelepels cacao poedersuiker

Roer de cacao door de bloem. Maak een bergje bloem en druk een kuiltje in het midden. Breek 3 eieren een voor een in deze kuil en meng ze voorzichtig met een vork tot de dooiers en witten zijn gemengd. Meng nu vanaf de binnenkant van de kuil beetje bij beetje de bloem door de eieren. Zorg dat de berg bloem heel blijft. Kneed het deeg tot het elastisch en glad is. Rol het deeg uit tot 2 lappen van gelijke grootte. Bestrijk het deeg met de overgebleven losgeklopte eieren.

Leg op de ene deeglap kleine hoopje pompoenpuree met circa 5 cm tussenruimte. Leg de tweede lap er voorzichtig op en druk het deeg rond elk hoopje pompoen aan. Snijd nu met een uitsteekvorm rondjes van 5 cm doorsnede uit het deeg. Controleer of het deeg goed op elkaar plakt, zodat de vulling er niet uit kan lopen. Frituur de ravioli in hete olie. Schep de gare ravioli uit de olie en laat op keukenpapier uitlekken. Strooi er poedersuiker op.

Schep wat zabaglione in een diepbord. Leg hier drie ravioli-rondjes in. Schep er eventueel nog wat zabaglione op en bestrooi dit gerecht met een beetje cacaopoeder.