Verdachte overlijdt na arrestatie in Goes

GOES, 18 OKT. Een 33-jarige Bulgaar is donderdag overleden aan een hartstilstand, nadat hij was aangehouden door de politie in Goes. Gisteren bleek dat hij niets te maken had met de gewapende bankoverval in Westdorpe, waarvoor hij en een 39-jarige Bulgaarse kennis waren gearresteerd. Officier van Justitie D. Veurink heeft een onderzoek ingesteld naar zijn arrestatie en zijn dood.

Twee gemaskerde mannen pleegden donderdagochtend een gewapende overval op een bank in het Zeeuws-Vlaamse Westdorpe. Die middag werden de twee Bulgaren aangehouden in een bank in Goes op verdenking van de overval. Waarom de politie hen verdacht, is onduidelijk, zegt Veurink. Of de hartstilstand van de Bulgaar iets met zijn arrestatie te maken had, is evenmin helder.

De politie heeft onmiddellijk geprobeerd de man te reanimeren en heeft een ambulance gebeld. Hij overleed 's nachts in het ziekenhuis in Goes. Donderdagavond liet Veurink al een onderzoek instellen naar de arrestatie en de dood van de verdachte.

Gisteren bleek uit getuigenverklaringen dat de Bulgaren niet bij de overval betrokken waren.

Veurink: “Het is afschuwelijk dat hij overleed en helemaal toen bleek dat hij onschuldig was.”

De andere Bulgaar is gisteren vrijgelaten. De twee waren in Nederland om een auto te kopen.