Tweede agent vast in Warmoesstraat

AMSTERDAM, 18 OKT. De rijksrecherche heeft gisteren een tweede agent van het Amsterdamse politiebureau Warmoesstraat in hechtenis genomen. De 26-jarige hoofdagent is een verdachte in de zaak van de dood van de zwerver A. van Driel. De agent zal mogelijk doodslag ten laste worden gelegd. De korpsleiding heeft de agent buiten functie gesteld.

Een 38-jarige hoofdagent zit inmiddels drie weken in hechtenis. Hij wordt als hoofdverdachte beschouwd. Van Driel kwam vorige maand om het leven, nadat agenten hem hardhandig uit Bureau Warmoesstraat hadden gezet. Vijf dagen na zijn dood werden twee agenten gearresteerd en een derde als verdachte gehoord. Deze laatste is nu alsnog gearresteerd. Een 29-jarige agent werd drie dagen na zijn arrestatie vrijgelaten, maar geldt nog als verdachte.

Gisteravond bleef het rustig bij Bureau Warmoesstraat. Twee weken geleden leidde verlenging van de hechtenis van de 38-jarige agent tot een werkonderbreking op het bureau. De agenten maakten bezwaar dat hun collega zo lang werd vastgehouden.

Het onderzoek kon volgens hen ook doorgaan als hij vrij was. Van Driels familie reageerde ontstemd op de vele betuigingen van solidariteit met de verdachten.