Talibaan zouden willen praten

ISLAMABAD, 18 OKT. De Talibaan, de streng-islamitische strijders die het grootste deel van Afghanistan in hun bezit hebben, zouden bereid zijn tot vredesonderhandelingen met de alliantie van oppositiegroeperingen die hun bases hebben in het noorden van het land.

Het Pakistaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dat gisteren bekendgemaakt na een onderhoud in Islamabad tussen het hoofd van de Talibaan-regering, Mullah Mohammad Rabbani, en de premier van Pakistan, Nawaz Sharif. Volgens de verklaring heeft Rabbani gezegd dat de oppositie in het verleden gesprekken over vrede heeft misbruikt om haar troepen te hergroeperen en te versterken. Desondanks is de Talibaan bereid om, uit respect voor de Pakistaanse premier, onderhandelingen te beginnen met de noordelijke alliantie, aldus de verklaring. (Reuter)