Selectie; Radio

O.V.T. Interview met Jan Kuijk, één van de auteurs van het deze week verschenen boek Het averechts handelen. De Geer in Lissabon naïef, wereldvreemd, eigengereid, dat gaat over het mysterie rondom de houding van minister-president De Geer in de herfst van 1940. Verder aandacht voor de geschiedenis van het ziekenfonds en om 11.25u. de Spoor terugdocumentaire, met het slot van het tweeluik over dichteres en communiste Sonja Prins. Radio 4, 10.04-12.00u.

VPRO Jazz op vier. Opname van een concert van pianist Cyrus Chestnut, die met zijn trio optradt op het North Sea Jazz festival. Radio 4, 23.00-0.02u.

Volgspot. Gesprek met actrice Edda Barends over haar hoofdrol in de voorstelling Als de Bladeren in Vallombrosa van Lars Norén die zaterdag 18 oktober in première ging. Radio 1, 0.04-1.02u.

De Radio-5 documentaire: Reinheid, rust en regelmaat, nieuwe stijl. Een groepje bewoners van een inrichting voor verstandelijk gehandicapten verhuist naar een woning in een gewone woonwijk. Maandag, Radio 5, 13.08-14.00u.

Ophef en Vertier. Jubileumuitzending naar aanleiding van het tienjarig bestaan van dit radioprogramma. Te gast zijn o.a. Hanneke Groenteman, Berend Boudewijn, Ad 's Gravesande en Ellen Blazer over het al dan niet elitaire karakter van kunstprogramma's op radio en televisie, pianist Daniel Wayenberg, schrijver Geert van Istendael, beeldhouwer Kees Verkade en regisseur Leonard Frank over de voorstelling Als de Bladeren in Vallombrosa. Maandag, 14.02-16.00u.

Boven het Dal. Gesprek met Th. Boermans, artistiek leider van het toneelgezelschap De Trust in Amsterdam. Maandag, Radio 5, 16.02-16.45u.